Agricultura olandeză este principala furnizoare la nivel mondial de produse horticole şi un exportator important de carne şi de produse lactate
Chiar dacă deţine o suprafaţă agricolă de doar 2,3 milioane hectare, de aproape şapte ori mai mică decât cea a României, Olanda reprezintă la ora actuală unul dintre cele mai de succes modele de agricultură. Este practic al doilea exportator de produse agricole din lume, după SUA. De altfel, mai mult de jumătate din produsele agricole importate de ţara noastră provin din Olanda.
Deoarece este o ţară cu o mare densitate a populaţiei, aici nimeni nu îşi permite să irosească pământul.
Agricultorii îşi fertilizează foarte bine solul, folosesc maşini de ultimă generaţie şi reprezintă trei procente din populaţia activă a ţării. Majoritatea fermelor sunt de mici dimensiuni, însă productivitatea este foarte ridicată. Mai mult de jumătate din exploataţiile agricole ocupă sub 20 hectare.
Campioni la producţia de lapte
Creşterea vacilor pentru producţia de lapte este una dintre principalele îndeletniciri ale fermierilor olandezi. Combinaţia dintre câmpie şi clima plăcută şi umedă este ideală pentru acest tip de agricultură. Olanda înregistrează cea mai mare producţie de lapte pe cap de bovină din lume. Industria de prelucrare a laptelui se află la un nivel tehonlogic foarte ridicat. Piaţa lactatelor este auto-suficientă şi cele mai multe produse derivate din lapte sunt exportate.
Pe lângă vaci, olandezii se ocupă şi cu creşterea păsărilor, în special a puilor de găină şi raţelor, a tineretului de ovine, a porcilor şi curcanilor. Totodată, Olanda este cea mai mare exportatoare de ouă pe piaţa mondială.
Vesti excelente pentru asistentii care doresc sa lucreze in UK! NMC confirma introducerea unui nou test care atesta competentele lingvistice cu un grad de dificultate mult mai mic decat testul IELTS
Incepand din luna noiembrie, NMC doreste sa ofere asistentilor posibilitatea de a sustine un test recunoscut la nivel international prin care acestia sa-si dovedeasca competentele lingvistice.
Inca din data de 19 Ianuarie 2016, atunci cand NMC a hotarat introducerea unui certificat de competente, numarul asistentilor straini inregistrati la NMC a scazut drastic. In vara acestui an, situatia a devenit atat de ingrijoratoare incat au fost puse in circulatie cateva petitii online pentru reducerea punctajului la testul IELTS.
Migratia asistentilor in Marea Britanie a inceput in anul 2001, iar de atunci si pana in 2016 nu au fost solicitate documente care sa dovedeasca faptul ca asistentii detin un grad ridicat de informatii despre limba si cultura engleza. Mai mult decat atat, asistentii au fost nevoiti sa promoveze varianta academica a testului, care s-a dovedit a fi foarte dificila, intrucat punctajul minim ce ar trebui sa fie obtinut este nota 7.
Potrivit datelor oficiale emise de NMC, in perioada ianuarie 2016- iunie 2017, s-a resimtit o scadere cu 96% in randul aplicatiilor inregistrate, mai concret, numarul a ajuns la 46 de asistenti inregistrati comparativ cu 1304, cati au fost inregistrati inainte de introducerea testului IELTS. Cea mai semnificativa bariera semnalata atat de asistenti , cat si de companiile de recrutare, s-a dovedit a fi dificultatea acestui test.
Testul OET( Ocupational English Test) vine in ajutorul persoanelor care doresc sa lucreze in UK in domeniul medical deoarece gradul de dificultate este considerabil mai redus prin prisma faptului ca are o orientare strict ocupationala, iar intrebarile sunt structurate in jurul informatiilor medicale pe care asistentii le-au acumulat in perioada studiilor.
Acest test este foarte popular printre cei care doresc sa lucreze in Australia si Noua Zeelanda, si mai nou in UK, el testand cunostiintele persoanelor care activeaza in urmatoarele profesii: medicina generala, medicina dentara, medicina veterinara, logopedie, farmacie, fizioterapie, optometrie.
Structura acestui test este relativ asemanatoare cu cea a testului IELTS, fiind alcatuit din 4 sub-teste de verificare a capacitatilor de scris, vorbit, citit si de intelegere a limbii engleze , insa pentru promovarea acestui test este necesar un punctaj de minimum 6.
Un alt avantaj pe care il are acest test este faptul ca poate fi sustinut atat in Romania cat si in Marea Britanie. Asistentii care doresc sa profeseze in UK , dar in acelasi timp sa se si pregateasca pentru sustinerea celor 4 probe din cadrul OET sunt incurajati de catre angajatori sa vina in Anglia si vor beneficia de suportul acestora.
Comisia Europeana este pregatita pentru lansarea negocierilor cu privire la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, potrivit purtatorului de cuvant al executivului european de la Bruxelles, transmite Reuters.
”Pe partea noastra totul este pregatit”, a declarat purtatorul de cuvant Margaritis Schinas. Acesta a precizat ca discutiile dintre cele doua parti vor incepe doar doua ce liderii europeni se reunesc pentru a confirma mandatul de negociere al Comisiei Europene.
Reprezentantul Permanent al Marii Britanii, Tim Barrow, l-a informat luni pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, ca premierul Theresa May va invoca pe 29 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, declansand procesul formal de iesire a tarii din Uniunea Europeana, potrivit purtatorului de cuvant de pe Downing Street, transmite Reuters.
Notificarea va veni sub forma unei scrisori iar procesul ar trebuie sa se incheie peste doi ani, in martie 2019. Negocierile nu sunt pemise pana cand Londra nu anunta formal intentia sa de a parasi Uniunea.
"Vrem ca negocierile sa inceapa prompt", a spus purtatorul de cuvant al premierului britanic. "Ne asteptam sa dureze doi ani si suntem increzatori ca vom atinge aceste obiectiv, deci Marea Britanie va iesi din UE pe 29 martie 2019. Asteptam de la UE un raspuns in 48 de ore".
”In iunie, poporul britanic a luat decizia istorica de a parasi Uniunea Europeana. Miercurea viitoare, executivul va indeplini aceasta decizie si va incepe in mod oficial procesul de declansare a articolului 50”, a declarat ministrul pentru Brexit, David Davis. De asemenea, ministrul britanic a explicat ca ”suntem la marginea celor mai importante negocieri ale unei generatii”.
”Guvernul este clar cu privire la scopurile sale: un acord care functioneaza pentru fiecare natiune si regiune din Marea Britanie, dar si pentru intreaga Europa - un parteneriat nou si pozitiv intre Regatul Unit si numerosii nostri prieteni si aliati din Uniunea Europeana”, a precizat David Davis
Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va trebui in schimb sa distribuie pana pe 31 martie un proiect pentru negocierea Brexit-ului catre celalalte 27 de tari ale Uniunii Europene. De asemenea, cei 27 de lideri ai guvernelor nationale ar urma sa se reuneasca la un summit pentru a aproba o serie de reguli finale cu privire la negocierea Brexit-ului.
Acest summit ar urma sa aiba loc, cel mai probabil, in prima jumatate a lunii mai la Bruxelles. Dupa aprobarea acestor reguli, negociatorul-sef Michel Barnier ar putea sa programeze primele discutii cu omologul sau britanic, ministrul David Davis.
Sursa : PROTV
|
|
Testimoniale Ianuarie 2016
“Buna,
Vreau sa va multumesc in primul rand pentru oportunitatea pe care mi-ati oferit-o si pentru efortul depus pentru a ajunge sa lucrez in UK. Aici este exact asa cum mi-ati descris initial – cazarea este mobilata si curata, colegii mei asistenti sunt intelegatori si este de munca. Fac ore suplimentare si pot castiga mai multi bani. Va multumesc inca o data pentru ajutor!” Carmen – Smara F.
"Buna Oana,
Am ajuns cu bine in UK, am fost deja la lucru de 2 zile, scuze ca te anunt asa tarziu dar am fost foarte ocupata si cand ajungeam acasa seara adorneam repede si am uitat sa iti scriu. Totul este ok aici, asa cum mi-ai spus tu, iti multumesc inca odata pt ajutorul tau! Ai fost o draguta!
Un an nou fericit iti doresc!" Adelina S.
NMC sau Nursing and Midwifery Council este institutia de care a auzit orice Asistent Medical Generalist care a incercat, cel putin o data, sa lucreze in Marea Britanie.
Dupa cum stiti, pentru a putea profesa ca Asistent Medical Generalist este necesar sa aplicati si sa obtineti PIN-ul. Acest PIN este destul de dificil de obtinut, iar NMC ascunde cateva secrete pe care fiecare Asistent Medical Generalist trebuie sa le stie in momentul in care aplica la NMC:
Testul de limba Engleza – cand se introduce si cum il puteti evita?
Testul de limba Engleza pe care il vor introduce cei de la NMC va fi de tip IELTS si se va introduce in data de 18 Ianuarie 2016. Pntru a-l evita, puteti face cererea de aplicatie pana in data de 15 Ianuarie 2016, astfel incat sa fiti inregistrat la NMC inainte de a se introduce acest test.
Astfel, ne puteti contacta la numarul de telefon 0722.92.53.41 sau ne puteti trimite CV-ul pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau aplicand la unul dintre job-urile pe care le avem disponibile in acest moment.
In anul 2016, NMC va introduce testul de limba engleza pentru toti asistentii medicali pregatiti in alte state membre EU, inclusiv Romania, cu exceptia Marii Britanii. Testul va fi asemanator IELTS , insa se va aplica de catre NMC in formatul stabilit de aceasta institutie.
NMC este prescurtarea de la Nursing and Midwifery Council – reprezintă, de fapt, coresponentul Ordinului Asistentilor Medicali din România. Așa cum în țara noastră există o organizație care se ocupă e înregistrarea Asistenților Medicali și de asigurarea drepturilor de practică, exact după același model este organizat și NMC-ul în Marea Britanie.
Prin urmare, pentru a putea profesa pe poziția de Asistent Medical Generalist în orice instituție medicală din Marea Britanie este necesar să vă înscrieți la NMC – în urma acceptării la NMC veți primi un număr PIN care va face dovada faptului că aveți dreptul de a profesa ca Asistent Medical Generalist pe teritoriul Marii Britanii.
Care sunt pașii pentru aplicare?
Ceea ce trebuie să știți, în primul rând, este că pentru a obține PIN-ul este necesar să aplicați la NMC – aplicarea presupune solicitarea unui formular de aplicare de la NMC, realizarea dosarului cu documente doveditoare (că sunteți Asistent Medical Generalist înregistrat în România și că nu aveți abateri profesionale) și trimiterea acestora către NMC. Acum este necesar să faceți plata de 110 Lire Sterline în contul NMC.
După trimiterea acestor documente veți intra într-o perioadă de așteptare în care documentele dvs vor fi verificate – această perioadă poate să dureze între 4 și 8 luni. În acest timp, dacă este necesar, vi se pot solicita documente adiționale celor pe care le-ați transmis deja (vi se poate solicita din nou cazierul judiciar, copie după diplomă, o parte a formularului de aplicație – dacă nu a fost completat coect- etc). Imediat ce primiți solicitarea documentelor adiționale trebuie să le trimiteți cât se poate de repede pentru a nu prelungi inutil procesul de acceptare in cadrul NMC.
După această perioadă de verificare a documentelor dvs. veți primi o Scrisoare de Acceptare pe care va trebui să o completați și să o trimiteți la NMC – acum, trebuie să faceți plata de 120 de Lire Sterline în contul NMC.
După ce completați acest formular și faceți plata de 120 de Lire Sterline, în maxim 4 săptămâni veți primi PIN-ul și veți devni ASISTENT MEDICAL GENERALIST ÎNREGISTRAT PE TERITORIUL MARII BRITANII!
*Agenția Eurolife Consulting vă poate oferi suport în tot acest proces absolut gratuit, astfel încât să aveți siguranța obținerii PIN-ului în cel mai scurt timp posibil. Pentru a vă ajuta este necesar să obțineți o ofertă fermă de muncă în cadrul agenției noastre.
Pentru întrebări sau nelămuriri privitoare la modul în care puteți obține oferta și primi suport grauit pentru obținerea PIN-ului, vă rog să ne scrieți pe adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. saua să ne contactați telefonic la numerele de telefon 021 310.83.69 sau 0722.92.53.41.
Cand aplicati pentru un job, totul trebuie sa fie perfect!
Posibilul dumneavoastra angajator va lua decizia de a va selecta sau nu pentru un interviu, pe baza CV-ului pe care dumneavoastra il veti inainta.
Asigurati-va ca CV-ul este aerisit, concis si bine prezentat. Pastrati CV-ul in format A4, nu mai mult de 2-3 pagini.
De retinut:
Continutul este relevant!
Nu uitati sa mentionati informatii utile:
Indiferent daca sustineti un pre-interviu, interviul cu agentia partenera sau cu angajatorul, este necesar sa va informati, pentru a fi pregatiti cu adevarat.
Solicitati de la consultantul dumneavoastra, urmatoarele informatii:
Prima impresie..
.. chiar conteaza!
Daca angajatorul v-a solicitat pentru un interviu, inseamna ca acesta deja v-a studiat CV-ul si doreste sa afle mai multe despre dumneavoastra si experienta profesionala pe care o detineti.
Interviul cu angajatorul reprezinta sansa dumneavoastra de a face o impresie buna si de a va rezerva un job in compania acestuia!
Conteaza si CE spuneti, insa mai mult conteaza CUM relatati acele informatii, astfel incat sa va diferentiati fata de alti candidati, in fata angajatorului.
Iata cateva tips & tricks pentru o buna prima impresie: