Pregatirea pentru Interviu

24
Aug

Pregatirea pentru Interviu

Rate this item
(1 Vote)

Indiferent daca sustineti un pre-interviu, interviul cu agentia partenera sau cu angajatorul, este necesar sa va informati, pentru a fi pregatiti cu adevarat.

 

Solicitati de la consultantul dumneavoastra, urmatoarele informatii:

  • Cum va avea loc interviul? (telefonic, online prin Skype, etc.)
  • Asigurati-va ca aveti suficient credit pe telefon pentru a putea contacta angajatorul, iar interviul nu va fi intrerupt in mijlocul conversatiei! De asemenea, pentru ca un interviu online sa decurga bine, verificati conexiunea internet, camera web si castile.
  • Cat dureaza interviul? * Asigurati-va ca alocati suficient timp interviului si nu trebuie sa va grabiti sa plecati undeva! Nu veti face o impresie buna daca va grabiti inainte ca interviul sa se fi terminat!

Prima impresie..

.. chiar conteaza!

Daca angajatorul v-a solicitat pentru un interviu, inseamna ca acesta deja v-a studiat CV-ul si doreste sa afle mai multe despre dumneavoastra si experienta profesionala pe care o detineti.
Interviul cu angajatorul reprezinta sansa dumneavoastra de a face o impresie buna si de a va rezerva un job in compania acestuia!
Conteaza si CE spuneti, insa mai mult conteaza CUM relatati acele informatii, astfel incat sa va diferentiati fata de alti candidati, in fata angajatorului.

 

Iata cateva tips & tricks pentru o buna prima impresie:

  1. Ajungeti la timp pentru interviu – ideal este sa ajungeti in locatie cu 10 minute inainte, daca intarziati, este necesar sa telefonati pentru a anunta sau reprograma interviul.
  2. Inchideti telefonul mobil! – un telefon care suna in timpul discutiei cu recrutorul/ angajatorul nu va va ajuta deloc, va veti simti stresat si nu va veti putea relua sirul ideilor cu usurinta.
  3. Limbajul corpului – fiti constienti de cum va comportati in timpul unui interviu, fiti relaxati, dar alerti. Mentineti o buna postura si fiti prietenosi! Va va ajuta pentru a exprima o atitudine pozitiva.
  4. Atentie! Ramaneti constienti de pozitia de candidat, pentru a nu deveni prea prietenos sau neglijent.
  5. Fiti increzatori – este indicat sa prezentati un anumit nivel de incredere, insa aveti grija, este o linie subtire intre a parea increzator sau arogant!
  6. Intrebari interviu  - ganditi-va/ informati-va cu privire la posibile intrebari pe care vi le-ar adresa recrutorul/ angajatorul, astfel incat sa puteti raspunde cu brio. Majoritatea intrebarilor se refera la experienta profesionala, competente, abilitati, personalitate. Fiti pregatiti pentru intrebari referitoare la perioade in care nu ati lucrat, de ce ati incheiat activitatea cu alti angajatori, de ce va doriti un job in alta tara.
  7. Finalizarea interviului – terminati interviul pe o nota pozitiva. Multumiti persoanei care v-a intervievat pentru timpul acordat si mentionati interesul pentru postul pentru care ati candidat.

   
contact

trimite-ne un mesaj

Please prove you are human!
contact@eurolife-consulting.ro
0213.108.369
Bd Theodor Pallady 107, Sector 3 - Bucuresti